Koja je razlika izmedju dobro ofarbane kose i loše ofarbane kose

 

Farbanje kose je  više od zamazivanja kose bojom,farbanje kose je vaš modni dodatak čiji rezultat vam stoji na sred glave. Ako ste raspoloženi da satima birate cipele ili trobu koju bi ste kupili i pri tom veoma vodite brigu da li će vam iste dobro stajati, onda o boji kose treba da razmislite bar duplo više i da vam bude veoma stalo da vam baš ta boja pristaje jer se ona ne manja lako kao što se promene cipele ili torba a prvo je na šta će vaš sagovornik ili posmatrač da obrati pažnju.

dobro farbana kosa

Evidentna  razlika( o kojoj ovde nije reč ) je između dobro i loše ofarbane kose je pre svega u tehnički loše odrađenom poslu kada na primer sede vlasi nisi pokrivene na zadovoljavajući način ,ili kada je promašen ton u odnosu na vaše želje, ili ..

dobro ofarbana kosa

Ali i kada vam je kosa tehnički dobro ofarbana njoj (boji) može da fali još toliko mnogooo toga:

dobro ofabana kosa je  nova i interesantna i to je ono što od fabanja kose treba da očekujte -ona je novi  i svež dodatak vašem stajlingu ,nešto što ćete ceniti i o čemu ćete rado voditi brigu ,nešto čemu ćete se rado vraćati.Takav osećaj vredi imati po završetku farbanje kose  i ako ga nema onda nema ni dobro ofarbane kose.

-dobro ofarbana kosa ima lep odsjaj,oku je interesantna i prijatna dok je loše ofabana kosa kao okrečen zid koji nema živosti.

-dobro ofabana kosa se uklapa sa sa vašim tenom i bojom očiju i ujedno vam oplemenjuje lice.

dobro ofabana kosa ima lepu teksturu koja je čini prirodnijom i time manje usiljenom, dok loše ofarbane kose više liče na neke veštačke perike kod kojih je svaka vlas iste boje baš kao da ih je mašina pravila.

dobro ofarbana kosa je sačuvala i sve prirodne odlike kose pa vlas nije oštećena  i time je spremnjija da unesenu pigmentaciju duže zadrži i očuva punoću tona sve do sledećeg farbanja.

ofarbana kosa

Veliki je broj boja na tržištu i veliki je broj žena koje se farbaju -kako kući tako i u salonima ,i trebate razumeti da kako postoji jasna razlika između kineske i brendirane garderobe i očekivanja od istih , takva ista razlika postoji između farbanja kose i farbanja kose.

dobro ofarbane kose

 

 

 

 

Bronde farbanje-pramenovi

Bronde farbanje-pramenovi:

Bronde je nova kovanica-tehnika koja spaja balayage tehniku  sa tehnikom klasičnih pramenova,  i kombinaciju boja  u jednu reč : brown=braon i blonde=plavo u bronde

Bronde farbanje-pramenovi:

Rezultat ovakvog bojenja je vrlo prirodan,nema jakih kontrasta i prelaza ,a opet je veoma efikasan i privlačan.Braon tonovi su prevashodno topli i ne mnogo tamni dok se plavi tonovi kreću kroz zlatne ,karamel i bež nijanse sve do biserno plave ukoliko je podloga svetlija

bronde beograd

Bronde farbanje-pramenovi:

Slke u ovom slucaju govore više nego tekst

 
bronde farbanje

Bronde farbanje-pramenovi:

bronde farbanje kose beograd

bronde pramenovi beograd

beronde pramenovi

Kako da oporavim uništenu kosu

Kako da oporavim uništenu kosu : Danas nije retkost da nam u salon dodju novi klijenti sa veoma oštećenim kosama tražeći neko instant rešenje  problema.Tako oštećene kose su uglavnom posledica kombinacije upražnjavanja  mode u  bojenju kose sa nebrigom o kosi i  nerazumevanjem tih istih trendova, a sve začinjeno sa radom u kućnoj atmosferi i sa problematičnim hemikalijama( npr.ombre farbanje može da bude veoma agresivan način za farbanje kose ako ne radi baš znalački ,a posledice  lošeg ombre tretmana se osećaju na jednoj dugoj kosi najmanje godinu dana)

Kako da oporavim uništenu kosu : Oporavak oštećene kose je proces koji ne može da bude izveden brzo i koji i uz maksimalno vaše zalaganje i zalaganje frizera kome ste ovaj zadatak poverili morate da posmatrate u procentima-kosa koju jednom jako oštetite nikada se neće vratiti na staro već samo procentualno izraženo može da se poboljša.Vremenom i pravilnim negovanjem,ovi procenti se uvećavaju i kosa počinje da poprima svoja stara svojstva.

kako da oporavim uništenu kosu

Kako da oporavim uništenu kosu :  Oporavak kose morate posmatrati i kroz ne ponavljanje grešaka koje su dovele do oštećenja-ako krenete sa lečenjem kose a ne izbacite stare navike u farbanju  onda ne možete ni da očekujete boljitak.Potražite u frizerskom salonu savet ,pitajte gde grešite , kako da to popravite i šta da promenite.

Kako da oporavim uništenu kosu : Popravkom tona boje ili dodavanjem sjajnih preliva veoma oštećenoj kosi znatno može da se popravi izgled ali imajte u vidu da će samo upotrebom veoma kvalitetnih preprata uz upotrebu zaštita (npr.olaplex) kosa nastaviti u smeru oporavka.

oporavak uništene kose

Novogodišnje frizure

 

Novogodišnje frizure:

Novogodišnje frizure: Doček nove godine je jedinstven događaj  pa  i frizure za doček treba da budu neuobičajene a gde god čekali novu godinu svi zelimo da izgledamo najbolje moguće. I eto prilike za neku ekstavagantnu frizuru koja pored odgovarajuce odevne kombinacije, nakit i   make-upa treba da istakne  jedinstveni izgled.

svecana frizurasvečane frizure

Novogodišnje frizure: Najluđa noć je savršena za eksperimentisanje sa frizurama. Bilo da imate dugu, srednju, kratku, ravnu ili kovdžavu kosu. Na raspolaganju vam je ogroman izbor frizura.  Ukoliko imate ravnu kosu napravite promenu tako sto ćete je uloknati ili pak ukoliko imate kovdžavu kosu  ispravite je, promeniti razdeljak, dodajte zanimljivu šnalu, nakit za kosu I eto savrsene frizure.

Novogodišnje frizure: Pletenice su takodje uvek moderne, zanimljive I mogu se napraviti na 1001 način.

Novogodišnje frizure: Naravno elegantna  punđa je uvek pravi  izbor I sa njom nema greške.

Srecna Nova!!!

novogodišnja frizura novogodišnje frizure

frizura za doček frizure za doček

Zimske nevolje sa kosom

Iako su i zimski i letnji periodi teški za održavanje kose i frizure rekao bi da je zimski malo lakši i ostavlja više prostora da  uz malo truda kvalitet kose i forma frizure ostanu odlični u hladnim danima.Ovaj tekst je priprema za ove dane i probleme koje ćete imati sa kosom kao i mogući način  da ih se oslobodite.

Mnogi klijenti se zimi u salonu žale na umršenu kosu pogotovu na vratnom delu.Ovo nastaje uglavnom zbog šalova i kragni u kombinaciji sa neredovnim češljanjem kose ,a kada se problem zapostavi neretko se rešava upotrebom makaza.Da bi ovo izbegli dnevno očešljate kosu sa posebnim naglaskom na ovu sekciju kose i trudite se da vam šalovi i kragne  budu od što nežnijeg materijala.

Kape su te koje nam kvare formu frizure a ujedno čuvaju kosu od hladnoće i vetra koji je isušuju.Trudite se da kapu  (koja takođe treba da bude od što nežnijeg materijala) stavite tako da ne slepite fizuru a ujedno da sva kosa bude pod kapom odnosno van hladnoće( izbacite najlepši pramen van kape kao modni detalj ! ), a kad skinete kapu prođite rukom kroz kosu i protresite je da povratite volumen frizure.Koristite hidratantne šampone ,kondicionere i maske kao pritivtežu hladnom vremenu.

Isušivanje kose često prati i isušivanje skalpa i pojačana perut.Trudite se da što manje češete sklap jer podižete još veću količinu peruti i nabavite šampon protiv peruti, ali se oko ove nabavke malo potrudite i raspitajte se koji je od ovih šampona nežan prema kosi i koži i koji deluje smirujuće na sklap.

Isušena kosa ujedno znači i isušenu boju kose.Nemojte čekati proleće da obnovite boju kose-uz jedan dobro urađen preliv ili nanošenjem sjaja kosa će povratiti izgled, a ukoliko se ovaj tretman uradi sa kvalitenim-negujućim preparatima onda se kosi vraća i elastičnost pa su efektu zime uveliko neutralisani u samo jednom dahu.

zimska kosa zimska frizura