Ecaille farbanje kose

Ecaille – farbanje kose koje za uzor ima šaru kornjačinog oklopa je novi trend koji praktično označava pomak (pre svega)  ka punijim i bogatijim tonovima kose . Za razliku od ombre tehnike-izgleda koju je nasledio sombre kao njegova blaža  i mekša forma,ecaille bi više ličio na nastavak balayage tehnike koje je dobila svoju luksuzniju formu.

Farbanje kose slobodnom rukom ,bez upotrebe folija pri čemu se kosa farba u više boja,  prati sve ove gorepomenute tehnike i taj slobodan stil kao i način na koji se kosa tretira i oblikuje je glavna karakteristika modernih trendova u farbanju kose.

ecaille bojenje kose ecaille beograd frizer

 

 

 

 

 

 

 

Ecaille  je na prvi pogled veoma sličan  stilovima koje smo viđali poslednjih sezona ali kada se malo detaljnije pogleda (ili proba) iznenađuje veliki broj suštinskih razlika.Ecaille je diskretnija varijanta farbanje kose u pogledu kontrasta ali kosa obiluje spektrom punih tonova i izrazito je sjajnija-bogatija ,luksuznija.Tekstura koja se dobija  potpomognuta šišanjem-oblikovanjem kose  naglašava ove fine promene u tonovima čineći da kose izgleda zdravije i svežije.Otvorena mogućnost za kombinovanje hladnih i toplih odsjaja stavlja puno prostora pa ecaille može da odgovara svakom tenu.

Ovog leta se neće nositi isprane boje na kosi vec naprotiv -moderne kose ce biti pune bogatih tonova .Umesto jako svetlih tu su zlatni i puni bež tonovi,umesto isprano braon matiranih  – smedji sa toplim odsjajima ali i vrlo moderni duboko crveni tonovi.

ecaille pramenovi beogradd ecaille farbanje kose beograd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kako da promenim boju kose

 

promena boje kose kako da promenim boju koseKako da promenim boju kose : promena boje kose može da bude u smeru  ka svetiijem ili tamnijem ,ili možete promeniti ton- odnosno odsjaj  kose. Promena tona je najmanja promena i ovako diskretna  promena boje se najučešće  radi zbog neutralisanja neželjenih odsjaja ( npr. ako hoćete da budete manje crveni,žuti ili sivi).

Kako da promenim boju kose :promena ka svetlijem podrazumeva upotrebu  posvetljivača i ne može se kvalitetno uraditi sa bojama za kosu .Ovaj pravac promene je zbog toga i veoma rizičan za kosu jer se upotreba posvetljivača nikako ne preporučuje u kućnoj radinosti.

Kako da promenim boju kose :potamnijvanje kose treba da se radi oprezno zbog neželjenih odsjaja koji se pojavljuju gotovo kao  po poravilu, pa su zbog toga zeleni,oker i maslinasti tonovi uobičajena pojava kod amaterskog potamnjivanja kose .Kod potamnjivanja kose treba odabrati što  blažu (manje agresivnu ) boju jer samo uvođenje pigmenata u vlas pri potamnjivanju ne zahteva veliki napor.

Kako da promenim boju kose :pramenovi na kosi su veoma zgodni za posvetljivanje kose jer razbijaju tamnoću kose a da se pri tom ne tretira cela kosa sa posvetljivačima , ali nisu tako  dobri za potamnjivanje jer kod pramenova krajnji efekat  dosta zavisi od podloge pa ako niste zadivoljini postojećom bojom verovatno nećete biti zadovoljni  ni pramenovima.

Kako da promenim boju kose :Kada rešite da promenite boju kose ,trebali bi da se bar posavetujete sa nekim ko se  profesionalno  bavi farbanjem kose  i da nikako ne menjate boju kose sami jer je to samo na izgled jednostavan posao.Ili se opredelite da posetite frizerski salon  ili odustanite od promene ako vam se učini da vam je ova operacija kod frizera previše skupa ili previše zahtevna.Veće su šanse da budete nezadovoljni nego zadovoljni ako se sami upustite u promenu boje.

menjanje boje ksoe

 

 

 

Izvlačenje pramenova kod kuće-opušteno

Ako vas opušteno ne zanima kako izgledate i ako vas opušteno ne zanima da li će vam kosa ostati u ruci ili ruka u kosi kada je dodirnete ,onda je izvlačenje pramenova kod kuće za vas prava stvar.pramenovi kod kuce

Šalu na stranu izvlačenje pramenova kod kuće može da bude veoma riskantno kako sa stanovišta kvaliteta kose tako i sa stanovišta izgleda kose pa se može ispostaviti da ste u jednom mahu i upropastili kvalitet i izgled kose.Imajte u vidu da se kvalitet jako oštećene kose ne može povratiti  a da se neravnomerno ofarbana kosa koje je pri  tom i različito ostećena po svojim delovima ne može ni ofarbati kvalitetno bez dosta rada i  više operacija na kosi.pramenovi kucna radinost

Sve u svemu može da vas košta dosta vremena i para samo da se vratite u prvobitno stanje ( ako je uopšte moguće) a hteli ste samo da ustedite izvlačenjem pramenova kod kuće.Naravno sad vi pomislite -pa ovo piše frizer i navodi vodu na svoju vodenicu -i to je tacno,ali ovaj članak pre svega treba da vas odgovori od izvlačenja pramenova kod kuće odnosno da razmislite da ih uopšte ne radite ako niste spremni da odete u frizerski salon.Devet od deset ih se pokajalo zbog ovakve vrste avanture ,a nemali broj koji posle ode kod frizera da popravi pokvareno se iznenadi koliko to košta JER JE POPRAVAK UVEK DUPLI POSAO, pa i košta duplo.

Kada  bolje razmislite i uporedite rizik operacije izvlačenja pramenova kod kuće i realno vrlo male šanse da dobijete vizuelno željeni rezultat,nadam se da ćete zaključiti da vam postojeća boja i nije toliko loša (bolje idite u frizerski salon)izvačenje pramenova kod kuce

 

 

Koja frizura odgovara obliku lica : ovalno lice

Ovalno lice je najpoželjniji oblik lica i za sve ostale oblke  lica se prilagođavanjem dužine i oblika kose pokušava stvoriti iluzija  da je lice ovalno.Dakle ako imate ovalno lice onda nemate potrebe da se previše bavite mišlju koja ce vam frizura odgovarati jer će vam najverovatnije sve pristajati.Ovo ne znači da ne možete da pogrešite u izboru frizure jer kako će vam, neka frizura stajati nezavisi samo od oblika lica.

Modni trendovi,stil života,vaša figura,tip kose,navike vezane za kosu,količina vremena  i novca koju možete da odvojite kada se posvetite kosi  određuju takođe koja će vam frizura odgovarati.Broj ovih faktora pokazuje da u stvari ne možete odrediti koja će vam frizura odgovarati samo na osnovu oblika lica već je to samo jedan  i ne presudan kriterijum.Kako su svi ovi faktori promenljivi to znači da za vas ne postoji idealna frizura (hvala nebesima) već  da ćete povremeno morati da promenite frizuru da bi se uskladila sa vašom kompletnom pojavom.

Boja kose je naraskidivo vezana za izgled vaše frizure i može bitno da utiče na njen oblik, jer farbanjem kose u svetlije ili tamnije  može se vizuelno potpuno promeniti frizura.

 

frizura za ovalno licefrizura ovalno lic ovalno lice kosa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kada da promenim boju kose

Promena boje kose je prilično velika promena za svakoga ( za muškarce svakako),promenjenu boju kose će svi primetiti pre nego promenu oblika pa  o  ovoj promeni vredi više razmisliti.Ovo naravno ne znači da treba odustati od promene, jer  promena sama donosi da u vašim očima (ali i očima posmatrača ) kosa dobije neki novi kvalitet (opet ne treba ni menjati previše često jer se to odražava na stanje kose) i izgleda svežije što onda i vas čini da tako izgledate.

Pravo vreme za  drugačije farbanje kose može biti kada se promeni modni pravci ,pa  se postojeće boja više ne uklapa uz novu garderobu ni uz osećaj za moderno-moderno je uvek po definiciji drugačije i stoga vam stara boja koja je ista ne pristaje.

Pravo vreme za drugačije farbanje kose može biti i kada poželite da promenite gustinu kose-tamnije kose izgledaju gušće pa ako imate osećaj da vam je kosa slabija (često o ovome slušamo u salonu od klijenata )i ređa to može da bude pravac za vas.Naravno da svetlije kose deluju tanje pa ako se borite sa preteranim volumenom razmislite o farbanju kose u svetlo.

Promena boje na kosi ne mora da znači da prelazite iz tamnog u svetlo ili iz plavog u crveno ,odnosno promena ne mora da bude drastična da bi b ila primetna-nekada je dovoljno da promenite samo odsjaj  iz toplog u hladno ( ili obratno) ili samo jedan ton po visini da bi vam kosa deloval potpuno drugačije.

Podrazmeva se da je pravo vreme za promenu boje kada vam postojeća dosadi ,ali ako je vaša boja na kosi toliko interesantna i ako vas svi po njoj znaju ( naravno ako je prepoznaju po lepoti a ne obratno) pa je ona time postala vaš zaštitni znak onda u promenu treba uću polako i oprezno .

O promeni boje kose se posavetujte u frizerskom salonu u koji odlazite i nemojte da se ustručavate da pričom o tome ugnjavite frizera jer je  dobar savet deo njegovog posla.

farbanje kose beograd farbanje kose vracar promena boje kose